Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní hovězí plátek


Plátky hovězího zadního orestované na tuku, podlité vodou, podušené ve vlastní šťávě.
1 kghovězího masa zadního
2 kscibule
mletý černý pepř
sůl
hladká m ouka
voda
tuk

1. Z opláchnutého hovězího masa zadního nakrájíme přes vlákno plátky, které na okrajích nařízneme, naklepeme paličkou do středu plátku, mírně osolíme a dochutíme pepřem
2. Takto připravené plátky opečeme v hrnci na tuku po obou stranách
3. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno, zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme opečené maso a dusíme doměkka pod poklicí, během dušení dle potřeby doléváme vodu a plátky obracíme
4. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a 30 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník na hotové plátky, dle chuti přisolíme.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom s Láďou Hruškou a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.8. - Porcinkule

Porcinkule (také porciunkule) je tradiční pouť konaná první srpnový víkend v některých českých městech, jejichž historie je spjatá s františkánským řádem.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy