Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní hovězí plátek

135 minut(y)
Náročnost 2

Plátky hovězího zadního orestované na tuku, podlité vodou, podušené ve vlastní šťávě.
1 kghovězího masa zadního
2 kscibule
mletý černý pepř
sůl
hladká m ouka
voda
tuk

1. Z opláchnutého hovězího masa zadního nakrájíme přes vlákno plátky, které na okrajích nařízneme, naklepeme paličkou do středu plátku, mírně osolíme a dochutíme pepřem
2. Takto připravené plátky opečeme v hrnci na tuku po obou stranách
3. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno, zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme opečené maso a dusíme doměkka pod poklicí, během dušení dle potřeby doléváme vodu a plátky obracíme
4. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a 30 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník na hotové plátky, dle chuti přisolíme.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy