Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s bramborem

40 minut(y)
Náročnost 2

Jedna z variant bílé polévky z pórku.
Recept na 4 porce:
250 gmorkových kostí
350 gbrambor
250 gpórku
30 ghladké mouky
30 gmásla
1/8 lsladké smetany
mletý pepř
sůl

1. Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme ho vodou a uvaříme doměkka
3. Kosti opereme, zalijeme vodou a uvaříme vývar
4. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem
5. Připravíme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky a povaříme
6. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy