Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s bramborem

40 minut(y)
Náročnost 2

Jedna z variant bílé polévky z pórku.
Recept na 4 porce:
250 gmorkových kostí
350 gbrambor
250 gpórku
30 ghladké mouky
30 gmásla
1/8 lsladké smetany
mletý pepř
sůl

1. Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme ho vodou a uvaříme doměkka
3. Kosti opereme, zalijeme vodou a uvaříme vývar
4. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem
5. Připravíme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky a povaříme
6. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy