Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s bramborem

40 minut(y)
Náročnost 2

Jedna z variant bílé polévky z pórku.
Recept na 4 porce:
250 gmorkových kostí
350 gbrambor
250 gpórku
30 ghladké mouky
30 gmásla
1/8 lsladké smetany
mletý pepř
sůl

1. Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme ho vodou a uvaříme doměkka
3. Kosti opereme, zalijeme vodou a uvaříme vývar
4. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem
5. Připravíme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky a povaříme
6. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy