Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s bramborem


Jedna z variant polévky z pórku.
Recept na 4 porce:
250 gmorkových kostí
350 gbrambor
250 gpórku
30 ghladké mouky
30 gmásla
1/8 lsladké smetany
mletý pepř
sůl

1. Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme ho vodou a uvaříme doměkka
3. Kosti opereme, zalijeme vodou a uvaříme vývar
4. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem
5. Připravíme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky a povaříme
6. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom s Láďou Hruškou a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.8. - Porcinkule

Porcinkule (také porciunkule) je tradiční pouť konaná první srpnový víkend v některých českých městech, jejichž historie je spjatá s františkánským řádem.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy