Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kůzlečího kořínku

180 minut(y)
Náročnost 3

Kůzlečí hlava a kořínek povařený spolu s orestovanou zeleninou. Polévka je zahuštěná jíškou.
1 kskůzlečí hlavy a kořínku
1 ksvětší cibule
200 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
2 lvody
2 lžícehladké mouky
2 lžícetuku
petržel
sůl

1. Hlavu a kořínek uvaříme v osolené vodě
2. K masu přidáme na tuku orestovanou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu včetně cibule
3. Vaříme, až nám změkne i zelenina
4. Zvlášť si v hrnci připravíme z mouky a tuku jíšku, zalijeme ji polévkou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme, případně přisolíme
5. Do polévky přidáme nakrájený kořínek, sloupnutý a nakrájený jazyk, maso z hlavy a hodně petrželky.

Doporučení:
Podáváme se slaným rohlíkem.

Poznámka:
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy