Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný vepřový bůček

180 minut(y)
Náročnost 3

Pečený bůček plněný nádivkou ze šunkového salámu, vajíček a cibulky.
650 gvyššího libového bůčku (bez kosti)
kmín
sůl
Nádivka:
100 gšunkového salámu
3 ksvajec
1 kslahůdkové cibulky s natí
1 lžíceoleje
petrželka
mletý černý pepř
muškátový květ
sůl
voda na podlívání

1. Maso omyjeme, osušíme a navrchu nařízneme tři podélné zářezy hluboké asi 5 cm, osolíme, okmínujeme
2. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku i s natí a šunkový salám nakrájený na kostičky
3. Nalijeme rozšlehaná vejce a necháme srazit
4. Přidáme na drobno pokrájenou petrželku, sůl, mletý pepř, špetku muškátového květu, dobře promícháme a necháme zchladnout
5. Zářezy v bůčku naplníme nádivkou, maso dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péci do předehřáté trouby (190 °C) asi na 2 hodiny (maso musí být měkké)
6. Během pečení přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou, aby se nám nádivka
nespálila zakryjeme vršek masa alobalem a když už maso bude skoro měkké odkryjeme a upečeme bůček dozlatova.

Doporučení:
Podáváme nejlépe s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

23.3. - Svátek vody

Tradice oslav vody najdeme již hluboko v dobách minulých. Jsou součástí Svátků Velikonočních.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy