Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná vejce nivou s kaviárem

30 minut(y)
Náročnost 1

Tyto luxusní vejce s kaviárem podáváme jako předkrm, 2 ks na osobu, nebo jako chuťovku při slavnostních příležitostech.
6 ksvajec
50 gstrouhané nivy
2 lžícezakysané smetany
2 lžícemajonézy
1 lžícečerveného kaviáru
1 lžícečerného kaviáru
petrželka
voda
pepř
sůl

1. Vejce uvaříme na tvrdou, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme, žloutky vyjmeme, bílky dáme stranou
2. Žloutky rozetřeme se strouhanou nivou majonézou, smetanou na hladký krém, který ochutíme pepřem, niva je slaná dost
3. Krémem naplníme bílky, ozdobíme střídavě kopečkem červeného a černého kaviáru a kouskem petrželky.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy