Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nálev na utopence

15 minut(y)+ doba vychladnutí nálevu
Náročnost 1

Jeden z mnoha nálevů na utopence.
1,2 lvody
0,4 locta
4 lžícecukru
2 lžícesoli
1 lžíceoleje
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
5 ksbobkového listu
1 kschilli paprička

1. Dáme vařit vodu s octem
2. Jakmile nám začne voda vařit, přidáme sůl, cukr, nové koření, pepř, olej, bobkový list, chilli papričku a necháme 5 minut povařit
3. Nálev necháme vychladnout a vlažný aplikujeme.

Doporučení:
Koření z nálevu použijeme při nakládání špekáčků.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy