Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nálev na utopence

15 minut(y)+ doba vychladnutí nálevu
Náročnost 1

Jeden z mnoha nálevů na utopence.
1,2 lvody
0,4 locta
4 lžícecukru
2 lžícesoli
1 lžíceoleje
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
5 ksbobkového listu
1 kschilli paprička

1. Dáme vařit vodu s octem
2. Jakmile nám začne voda vařit, přidáme sůl, cukr, nové koření, pepř, olej, bobkový list, chilli papričku a necháme 5 minut povařit
3. Nálev necháme vychladnout a vlažný aplikujeme.

Doporučení:
Koření z nálevu použijeme při nakládání špekáčků.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Váš nejoblíbenější letní drink?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy