Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nálev na utopence

15 minut(y)+ doba vychladnutí nálevu
Náročnost 1

Jeden z mnoha nálevů na utopence.
1,2 lvody
0,4 locta
4 lžícecukru
2 lžícesoli
1 lžíceoleje
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
5 ksbobkového listu
1 kschilli paprička

1. Dáme vařit vodu s octem
2. Jakmile nám začne voda vařit, přidáme sůl, cukr, nové koření, pepř, olej, bobkový list, chilli papričku a necháme 5 minut povařit
3. Nálev necháme vychladnout a vlažný aplikujeme.

Doporučení:
Koření z nálevu použijeme při nakládání špekáčků.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

28.9. - „Císařské hody“ (následující neděle)

Je Václava, kdo by nějakého neznal? Hurá jdeme do hospody, stejně jako v den, kdy mají svátek naši Pepíci! Ale pozor. Císařem Františkem Josefem II. byl vydán dekret - nařízení, kterým lidu nařídil slavit posvícení v jeden čas, tedy právě v neděli po svátku Václava. A tak vznikly tzv. „císařské hody nebo také havelské posvícení“.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy