Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený halibut


Porce ryby pečené spolu s rajčaty a cibulí. Recept z Finska.
4 ksporce halibuta
1 ksmalé cibule
400 grajčat
50 gmásla
1,5 dlsmetany
mletý pepř
sůl

1. Z porcí halibuta stáhneme kůži
2. Maso vložíme do vymaštěné zapékací misky, poklademe je spařenými, oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla
3. Nakonec přidáme cibuli a pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 20 minut
4. Pak cibuli vyndáme, rybu zalijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut.

Doporučení:
Příloha: Vařené brambory nebo rýže.


Podívejte se také na
Sobí plátky Torni        Pečený halibut        Zapečená finská piiräkkä        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy