Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený halibut

40 minut(y)
Náročnost 2

Porce ryby pečené spolu s rajčaty a cibulí. Recept z Finska.
4 ksporce halibuta
1 ksmalé cibule
400 grajčat
50 gmásla
1,5 dlsmetany
mletý pepř
sůl

1. Z porcí halibuta stáhneme kůži
2. Maso vložíme do vymaštěné zapékací misky, poklademe je spařenými, oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla
3. Nakonec přidáme cibuli a pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 20 minut
4. Pak cibuli vyndáme, rybu zalijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut.

Doporučení:
Příloha: Vařené brambory nebo rýže.


Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy