Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kotlety v alobalu se zeleninou

45 minut(y)+2 hodiny marinování masa
Náročnost 2

Vepřové kotlety s kořením, anglickou slaninou, feferonkou a paprikou.
600 gvepřových kotlet
4 ksplátků anglické slaniny
1 ksvětší cibule
1 ksstroužku česneku
1 kszelené papriky
1 ksfeferonky
5 lžicoleje
1 lžícerajčatového protlaku
mletý černý pepř
sůl

1. Vepřové kotlety vykostíme, omyjeme, osušíme, mírně naklepeme
2. Po obou stranách osolíme a opepříme
3. Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do 3 lžic oleje
4. Touto směsí potřeme kotlety a v chladu, zakryté je necháme asi 2 hodiny marinovat
5. Připravíme si čtyři kusy alobalu, který potřeme zevnitř olejem
6. Na každý alobal dáme kotletku, kterou po jedné straně potřeme rajčatovým protlakem, položíme na ni plátek anglické slaniny, na tenká kolečka nakrájenou
cibuli, na nudličky zelenou papriku a na menší kousky feferonku
7. Alobal dobře uzavřeme a dáme péci do trouby asi na 35 minut
8. Potom alobal rozřízneme a kotletky vyjmeme.

Doporučení:
Podáváme např. s vařenými brambory nebo chlebem.

Poznámka:
S kotletami můžeme do alobalu také dát péci oloupané, na kostičky pokrájené brambory.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy