Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová plec

140 minut(y)
Náročnost 2

Vepřová plec pečená v celku.
1 kgvepřové plece
kmín
sůl
hladká mouka
vlažná voda

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vlažnou vodou
2. Pečeme v troubě asi 90 minut, během pečení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu, maso obracíme a poléváme šťávou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
4. Dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník
5. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme podlité šťávou.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí či vařené brambory a zeleninové saláty.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Karolína versus Halina

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy