Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová plec

140 minut(y)
Náročnost 2

Vepřová plec pečená v celku.
1 kgvepřové plece
kmín
sůl
hladká mouka
vlažná voda

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vlažnou vodou
2. Pečeme v troubě asi 90 minut, během pečení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu, maso obracíme a poléváme šťávou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
4. Dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník
5. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme podlité šťávou.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí či vařené brambory a zeleninové saláty.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak moc si hlídáte váhu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy