Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová plec


Vepřová plec pečená v celku.
1 kgvepřové plece
kmín
sůl
hladká mouka
vlažná voda

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vlažnou vodou
2. Pečeme v troubě asi 90 minut, během pečení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu, maso obracíme a poléváme šťávou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
4. Dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník
5. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme podlité šťávou.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí či vařené brambory a zeleninové saláty.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy