Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová krkovička


V celku upečená krkovička potřená česnekem a posypaná kmínem.
1 kgvepřové krkovičky
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
kmín
sůl
vlažná voda
hladká mouka

1. Vepřovou krkovičku opláchneme ve vlažné vodě, potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem a vložíme na pekáč spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí
2. Podlijeme vlažnou vodou a pečeme na pekáči, v troubě předehřáté na 200 °C, asi 90 minut, během pečení maso obracíme, poléváme šťávou a dle potřeby přiléváme vlažnou vodu
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
4. Dle chuti přisolíme a pak šťávu přecedíme přes cedník
5. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme podlité šťávou.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí či vařené brambory a zeleninové saláty.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy