Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský salát

15 minut(y)
Náročnost 1

Salát ze směsi salámu, sterilované zeleniny, cibule a ochucené majonézy.
Na 1 kg:
450-500 gmajonézy základní
400 gměkkého salámu
180 gokurek sterilovaných bez nálevu
160 ghrášku sterilovaného bez nálevu
35 gcibule
20 ghořčice
5 gcukru
5 gworcesterové omáčky
5 gsoli
4 gocta
1 gmletého černého pepře

1. Salám nakrájíme na nudličky
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše promícháme s majonézou
3. Dochutíme hořčicí, octem, cukrem, worcesterovou omáčkou, mletým pepřem a podle potřeby solí.

Doporučení:
V některých starších receptůrách se doporučuje až o polovinu méně majonézy, než uvádí tento recept. Po vyzkoušení nám toto množství připadalo velmi malé a dávku jsme proto zdvojnásobili.

Poznámka:
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..


Fotogalerie

Podívejte se také na
Holandský salát        Ševcovský salát        Vlašský salát        Konzumní salát s vejci        Pařížský salát        Salát Vysočina        Jemný znojemský salát        Kuřecí salát s jablky        Zvěřinový salát Hubert        Dánský salát        Labužnický kuřecí salát        Salát Havaj        Rumcajs salát        Corned beef salát        Salát Tokio        Kempink salát        Tlačenkový salát II.        Pikantní párkový salát        Ďábelský salát        Švýcarský salát        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jaké maso nejraději grilujete?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.8. - Porcinkule

Porcinkule (také porciunkule) je tradiční pouť konaná první srpnový víkend v některých českých městech, jejichž historie je spjatá s františkánským řádem.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy