Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun po maďarsku

40 minut(y)
Náročnost 2

Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.
800 gokouna
50 gmásla
10 goleje
mletá sladká paprka
voda
sůl

1. Osolené okouny narovnáme rozevřené do zapékací mísy
2. Pokapeme je olejem a poklademe lupínky másla
3. Zastříkneme vodou a pečeme, v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, během pečení okouny pravidelně přeléváme šťávou z výpeku, případně podléváme vodou
4. Na závěr pečení ryby silně posypeme paprikou a přelijeme šťávou.

Poznámka:
Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak moc si hlídáte váhu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

13.5. - Světový den koktejlů

Světový den koktejlůTento svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic. Právě jeho zásluhou si připomínáme toto pro barmany tak historické datum. První oslava dne koktejlů se uskutečnila 13. května roku 1999 v České republice, svátek má tedy kořeny přímo u nás!

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy