Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun po maďarsku


Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.
800 gokouna
50 gmásla
10 goleje
mletá sladká paprka
voda
sůl

1. Osolené okouny narovnáme rozevřené do zapékací mísy
2. Pokapeme je olejem a poklademe lupínky másla
3. Zastříkneme vodou a pečeme, v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, během pečení okouny pravidelně přeléváme šťávou z výpeku, případně podléváme vodou
4. Na závěr pečení ryby silně posypeme paprikou a přelijeme šťávou.

Poznámka:
Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.10. - Halloween

Halloween je svátek, který se slaví 31. října a to většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu ... V Česku se Halloween moc neslaví, přesto vyřezávání dýní a halloweenská výzdoba se u nás poměrně ujala.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy