Hlavní rubriky receptů jídel nápojů

Okoun po maďarsku


Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.
800 gokouna
50 gmásla
10 goleje
mletá sladká paprka
voda
sůl

1. Osolené okouny narovnáme rozevřené do zapékací mísy
2. Pokapeme je olejem a poklademe lupínky másla
3. Zastříkneme vodou a pečeme, v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, během pečení okouny pravidelně přeléváme šťávou z výpeku, případně podléváme vodou
4. Na závěr pečení ryby silně posypeme paprikou a přelijeme šťávou.

Poznámka:
Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.



reklama


Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy