Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný jarní vepřový bůček

140 minut(y)
Náročnost 3

Libovější vepřový bůček bez kosti naplněný nádivkou z vajec, žemlí, másla, mléka a petrželové nati, ochucenou muškátovým květem a solí, v troubě upečený doměkka, servírovaný nakrájený na plátky.
1 kglibovějšího vepřového bůčku bez kostí
voda
kmín
sůl
Na nádivku:
3 ksžemle (rohlíky)
3 ksvejce
1/8 lmléka
muškátový květ
petrželová nať
sůl

1. Nejprve si připravíme nádivku; žemle nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem, máslo utřeme se žloutky do pěny, trochu osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať (s ní moc nešetříme), dochutíme špetkou muškátového květu a vmícháme navlhčené kostky žemlí (vše připravujeme opatrně, aby se kostky příliš nerozpadly), nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Bůček naklepeme a prořízneme v něm kapsu, kterou uvnitř osolíme a do 3/4 naplníme nádivkou, otvor kapsy zašijeme nebo zajistíme jehlami, bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem
3. Maso vložíme kůží dolů do pekáče, podlijeme malým množstvím horké vody a přikryté pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, jakmile se bůček zapeče, obrátíme jej a kůži nařízneme na proužky, maso dále pečeme odkryté, během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou
4. Upečený bůček servírujeme nakrájený na plátky.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy