Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moučník s jablečným pyré

70 minut(y)
Náročnost 3

Dezert připravený z piškotového korpusu a jablečného pyré.
Na korpus:
400 gpolohrubé mouky
120 gmásla nebo margarínu
120 gcukru
3 ksvajec
1 ksbalíčku prášku do pečiva
0,4 lvlažného mléka
Na pyré:
1 kgjablek
200 gcukru
1 ksbalíčku malinového pudinku
0,25 lvody
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Příprava korpusu:
1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh
2. V druhé misce vyšleháme žloutky spolu s povoleným tukem a cukrem do pěny
3. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva
4. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh bílků
5. Těsto rozložíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (30 minut)

Příprava pyré:
1. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme rozvařit
2. Slijeme přebytečnou vodu, přisypeme cukr, který necháme rozpustit a pomocí mixéru jablka rozmixujeme
3. Pudink smícháme s 0,25 l vody a vaříme, za stálého míchání, tak dlouho, až nám vznikne hladká hustá kaše
4. Teplý pudink vmícháme do pyré, důkladně promícháme
5. Směs rozetřeme na vychladlý korpus a necháme, nejlépe do druhého dne, ztuhnout.

Doporučení:
Pokud použijeme málo nakyslá jablka, můžeme přidat do pyré citrónovou šťávu, vyvarujeme se tak případné nevýrazné chuti dezertu.

Poznámka:
Vyzkoušejte tento recept s pudinkem vanilkovým nebo jahodovým.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy