Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moučník s jablečným pyré


Dezert připravený z piškotového korpusu a jablečného pyré.
Na korpus:
400 gpolohrubé mouky
120 gmásla nebo margarínu
120 gcukru
3 ksvajec
1 ksbalíčku prášku do pečiva
0,4 lvlažného mléka
Na pyré:
1 kgjablek
200 gcukru
1 ksbalíčku malinového pudinku
0,25 lvody
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Příprava korpusu:
1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh
2. V druhé misce vyšleháme žloutky spolu s povoleným tukem a cukrem do pěny
3. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva
4. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh bílků
5. Těsto rozložíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (30 minut)

Příprava pyré:
1. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme rozvařit
2. Slijeme přebytečnou vodu, přisypeme cukr, který necháme rozpustit a pomocí mixéru jablka rozmixujeme
3. Pudink smícháme s 0,25 l vody a vaříme, za stálého míchání, tak dlouho, až nám vznikne hladká hustá kaše
4. Teplý pudink vmícháme do pyré, důkladně promícháme
5. Směs rozetřeme na vychladlý korpus a necháme, nejlépe do druhého dne, ztuhnout.

Doporučení:
- Pokud použijeme málo nakyslá jablka, můžeme přidat do pyré citrónovou šťávu, vyvarujeme se tak případné nevýrazné chuti dezertu.

Poznámka:
- Vyzkoušejte tento recept s pudinkem vanilkovým nebo jahodovým.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy