Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský vrabec se zelím a knedlíkem

120 minut(y)
Náročnost 3

Upečené kousky bůčku a vepřové plece servírované s dušeným zelím a houskovým knedlíkem.
300 gbůčku bez kosti
300 gvepřové plece
80 gčesneku
50 ghladké mouky
20 gtuku
1 ksvětší cibule
kmín
sůl
voda na podlévání

1. Bůček (zbavíme kostí) a vepřové plece omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky
2. Dáme do tukem vymazaného pekáčku, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, nadrobno nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podléváním vody pečeme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a za občasného míchání vaříme 20 minut
4. Na závěr podle potřeby přisolíme, procedíme, maso dáme zpět a již jen krátce podusíme.

Doporučení:
Podáváme například s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy