Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kapsy s kozím sýrem

55 minut(y)+ doba marinování
Náročnost 255

Opečené marinované maso plněné kozím sýrem, piniovými oříšky a tymiánem, obalené anglickou slaninou, v troubě dopečené.
2 ksvepřové panenky
4 kssnítky tymiánu
12 ksplátků slaniny
3 lžíceolivového oleje
Na náplň:
8 lžíčekčerstvého kozího sýra
8 lžiček uražených piniových oříšků
4 lžíceposekaných lístkůl tymiánu
Na marinádu:
500 mlčerného piva
2 lžícelesního medu
5 ksjalovčinek
3 ksbobkových listů
kuličky pepře
sůl

1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 6 porcí, zlehka naklepeme a do každé vyřízneme kapsu
2. Na marinádu v míse smícháme černé pivo s medem, bobkovými listy, jalovčinkami, solí a kuličkami pepře, pak maso vložíme do marinády a necháme alespoň 4 hodiny marinovat, nejlépe však přes noc
3. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, kozí sýr rozdrobíme, piniové oříšky nasekáme a obojí smícháme s na jemno nasekanými lístky tymiánu a vzniklou směsí naplníme masové kapsy
4. Snítky tymiánu opereme, osušíme, poklademe na nadívané kapsy, každou obalíme 2 plátky slaniny a přimáčkneme nebo sepneme párátkem
5. Potom v ohnivzdorné pánvi na rozehřátém oleji kapsy zprudka po obou stranách opečeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné 160 °C a pozvolna dopékáme asi 15 minut za opakovaného potírání marinádou.

Doporučení:
Servírujeme s vařenými bramborami.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy