Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso pod peřinou

50 minut(y)
Náročnost 2

Okořenéné plátky masa obalené ve strouhance a vejcích, pak zprudka orestované na pánvi, nakonec zapečené v troubě ochucené hořčicí a tatarskou omáčkou, pokladené kolečky cibule a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm nakonec zapečený v troubě.
6 ksplátků vepřové krkovice
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
3 ksvejce
200 geidamu
4 lžíceplnotučné hořčice
1 malá skleničkatatarské omáčky
1 dclvývaru nebo vody na podlití
koření dle chuti (grilovací, steakové ...)
olej na smažení
strouhanka
pepř
sůl

1. Maso zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a oblíbeným kořením, potřeme utřeným česnekem, pak obalíme ve strouhance, kterou do masa lehce zamačkáme, nakonec plátky obalíme v rozšlehaných vejcích
2. Na pánvi na oleji zprudka maso opečeme pěkně z obou stran
3. Opečené maso rozložíme na plech, potřeme hořčicí, tatarskou omáčkou, poklademe na tenké plátky pokrájenou cibulí, zasypeme nastrouhaným eidamem
4. Podlijeme vývarem nebo vodou, plech zakryjeme alobalem
5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 30 minut.

Doporučení:
Vepřovou krkovici lze zaměnit například za prsní řízky.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy