Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslový řízek z vepřového

70 minut(y)
Náročnost 2

Rozmixované vepřové maso promíchané s moukou a vejci, dochucené citronovou kůrou, muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí, ve tvaru karbanátků upečené v troubě na pečícím papíru, pokladené kousky másla.
800 gvepřové plece
150 mlsmetany
2 lžícesušeného mléka
2 lžícehladké mouky
2-3 ksvejce
trochu nastrouhané citronové kůry
špetka muškátového oříšku
bílý pepř
máslo
sůl
papír na pečení

1. Maso rozkrájíme na menší kousky, ty rozmixujeme spolu smetanou a vejci
2. Hmotu smícháme s moukou, nastrouhanou citronovou kůrou a dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem
3. V mokrých rukách tvoříme jednotlivé bochánky - řízky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení
4. Před pečením ještě řízky poklademe kousky másla, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy