Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový likér

60 minut(y) + 5-6 týdnů macerování
Náročnost 3

Maliny luhované ve vodce spolu s cukrem a kořením, výluh doslazený cukrovým sirupem.
1 lmalin
1 lvodky
400 mlvody
500 gpískového cukru
2 kshřebíčky
1 kscelá skořice
2 ksvanilinové cukry (vanilka)

1. Maliny vložíme do nádoby, přidáme cukr, hřebíčky, skořice a zalijeme vodkou
2. Necháme 5-6 týdnů macerovat
3. Během této doby je několikrát protřeseme, aby se obsah promíchal
4. Svaříme vodu s cukrem
5. Maliny s vodkou přecedíme a přilijeme vychladlým cukerný sirup
6. Přecedíme ještě jednou přes jemnější sítko
7. Nalijeme do lahví a dobře zazátkujeme
8. Uchováváme v chladnu.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Ořechovka našich prababiček        Bezový likér z květů bezu        Vaječný koňak        Čokoládový likér        Malinový likér        Griotka        Meruňkový likér        Vaječný likér dle Anny K.        Vaječný koňak II.        Vanilkový koňak        Balšámový likér        Ořechovka        Višňovka        Kávový likér        Bezinkový likér        Likér z černých jeřabin        Medovina        Domácí irský likér        Letní jahodový likér        Borůvkový likér        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.9. - 30.10. Posvícení

Podle legendy slavil první posvícení Šalamoun, když světil svůj chrám v Jeruzalémě. Každý rok v ten stejný den pak pořádal hostinu pro své přátele na počest vysvěcení chrámu.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy