Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek s česnekem a parmazánem

60 minut(y)
Náročnost 2

Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.
3 ksmladých menších lilků
6 ksstroužků česneku
6 lžicolivového oleje
6 lžicparmazánu
sůl

1. Lilek omyjeme a rozpůlíme
2. Dužinu nakrájíme na kostičky asi 1 centimetr hluboko, ale slupku necháme neporušenou
3. Povrch potřeme česnekem, osolíme a zakapeme olejem
4. Pečeme při 200 °C asi 50 minut
5. Vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme, do zezlátnutí povrchu
6. Podáváme horké.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy