Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kvašený zimní zelný salát

30 minut(y)+ doba kvašení
Náročnost 2

Zelí smíchané s mrkví, česnekem, cibulí a feferonkami, zalité nálevem, nechané zkvasit.
3 lžičkysoli
1 lžičkaglutasolu
12 ksstroužků česneku
5 ksstředních cibulí
3 ksfeferonek
1 kshlávkového zelí
1 ksvětší mrkve
Na nálev:
3 lžičky hladké mouky
1 lvody

1. Zelnou hlávku rozpůlíme, vykrojíme košťál a zbytek nakrájíme na větší čtverečky
2. Oloupané cibule nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné feferonky nasekáme na drobno a oloupané stroužky česneku prolisujeme
3. Zeleninu smícháme se špetkou glutasolu a solí, pak směs napěchujeme do 4 l láhve
4. V troše vody rozmícháme hladkou mouku, směs přilijeme ke zbytku vody, celé množství převaříme a po zchladnutí zálivkou směs ve sklenici zalijeme (mouka urychlí kvašení)
5. Láhev přiklopíme víčkem a uložíme v teple, po 3-5 dnech by mělo být zelí zkvašené
6. Uložíme-li ho v chladu, kvašení se zastaví a salát vydrží třeba celou zimu a bude mít kyselou a mírně pikantní chuť.


Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy