Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nádivka s houskou a játry


Jedna z mnoha variant na chutnou nádivku vhodnou na naplnění celého kuřete.
500 ganglické slaniny
100 gšunky
50 gzměklého másla
200 mlsmetany
2 ksnejlépe den staré housky
2 kssyrových jater
2 ksvajec
nastrouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

1. Na kousky pokrájené housky zalijeme smetanou
2. Přidáme na kostičky pokrájená kuřecí játra, šunku a anglickou slaninu
3. Přihodíme změklé máslo, vaječné žloutky a nakonec opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků
4. Směs osolíme, dochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Doporučení:
Nádivkou plníme celé kuře a upečeme dle příslušných receptur (většinou kuře pečeme při teplotě kolem 200 °C asi 90-120 minut).



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.11. - Dušičky

Svátek dušiček zavedl údajně opat Odillo roku 998, aby potlačil pohanský rituál oslavující počátek nového keltského roku, kdy se prolínal svět živých se záhrobím.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy