Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nádivka s houskou a játry


Jedna z mnoha variant na chutnou nádivku vhodnou na naplnění celého kuřete.
500 ganglické slaniny
100 gšunky
50 gzměklého másla
200 mlsmetany
2 ksnejlépe den staré housky
2 kssyrových jater
2 ksvajec
nastrouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

1. Na kousky pokrájené housky zalijeme smetanou
2. Přidáme na kostičky pokrájená kuřecí játra, šunku a anglickou slaninu
3. Přihodíme změklé máslo, vaječné žloutky a nakonec opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků
4. Směs osolíme, dochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Doporučení:
Nádivkou plníme celé kuře a upečeme dle příslušných receptur (většinou kuře pečeme při teplotě kolem 200 °C asi 90-120 minut).



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

20.10. - Mezinárodní den kuchařů

Mezinárodní den kuchařů nemá dlouhou historii; před dvěma lety dala k jeho vzniku podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové Asociace, která sdružuje 96 členských států, mimo jiné i Českou republiku. Nyní se slaví po celém světě ve většině členských států WACS.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy