Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nádivka s houskou a játry

20 minut(y)
Náročnost 2

Jedna z mnoha variant na chutnou nádivku vhodnou na naplnění celého kuřete.
500 ganglické slaniny
100 gšunky
50 gzměklého másla
200 mlsmetany
2 ksnejlépe den staré housky
2 kssyrových jater
2 ksvajec
nastrouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

1. Na kousky pokrájené housky zalijeme smetanou
2. Přidáme na kostičky pokrájená kuřecí játra, šunku a anglickou slaninu
3. Přihodíme změklé máslo, vaječné žloutky a nakonec opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků
4. Směs osolíme, dochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Doporučení:
Nádivkou plníme celé kuře a upečeme dle příslušných receptur (většinou kuře pečeme při teplotě kolem 200 °C asi 90-120 minut).



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy