Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice

120 minut(y)
Náročnost 3

Zprudka ze všech stran opečené, pak podušené kuře s příchutí mleté červené papriky a dalšího koření, servírované s jemnou, narůžovělou omáčkou.
4 ksporcí kuřete (nebo vykostěná stehna)
1 kscibule
60 gtuku (másla)
20 ghladké mouky
1/8 lkysané smetany
mletá paprika
sůl
voda na podlívání masa

1. Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme
2. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme
3. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme)
4. Měkké kuře vyndáme
5. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme
6. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme
7. Podle potřeby dosolíme
8. Kuře vložíme zpět do omáčky.

Doporučení:
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy