Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z nutrie

55 minut(y)
Náročnost 2

Vývar z kousků nutrie dochucený muškátovým květem a žloutky.
200 gmasa z nutrie
100 gkostí z nutrie
2 ksžloutků
1,5 dlvody
muškátový květ
sůl

1. Z předního masa i kostí nutrie uvaříme vývar bez jakéhokoliv koření
2. Procedíme jej, maso umeleme a do polévky rozmixujeme
3. Osolíme, ochutíme květem a těsně před podáváním zjemníme syrovými žloutky.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy