Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová česneková polévka

35 minut(y)
Náročnost 2

Další varianta smetanové polévky s chutí a vůní po česneku.
8-15 ksstroužků česneku (záleží na druhu!)
2 ksčirého bujónu
1,5 lvody
0,5 lmléka
2 dclsmetany
120 gtaveného sýra
10 lžichladké mouky
petrželová nať
bílý pepř
sůl

1. Vodu s mlékem přivedeme k varu, přidáme všechen oloupaný, prolisovaný česnek a bujón
2. Základ povaříme, až začne pěnit, zdroj tepla snížíme
3. Mouku rozmícháme v trošce vody, polévku zátřepkou zahustíme a zašleháme metličkou, povaříme asi 10 minut, občas polévku zamícháme
4. V této fázi přidáme tavený sýr a necháme ho rozpustit, buď ho rozšleháme metličkou nebo si pomůžeme tyčovým mixérem
5. Polévku zjemníme smetanou, přidáme naseknou petrželku, dle chuti osolíme a okořeníme bílým pepřem.

Doporučení:
Jako vložku do polévky můžeme dát opečené chlebové nebo rohlíkové krutony.

Poznámka:
Zátřepka (závrtka): Zátřepka je vlastně jíška z mouky a smetany. Ve sladké nebo kysané smetaně rozmíchaná hladká mouka by se měla povařit 20 minut. Mléko můžeme nahradit vodou.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy