Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky s ořechovou náplní II.


Košíčky z lineckého těsta plněné ořechovou náplní, zdobené půlkou ořechu.
1 balíčeklineckého těsta
půlky jader vlašských ořechů na zdobení
Na náplň:
220 gnastrouhaných vlašských ořechů
160 gmoučkového cukru
trochu rumu
Na polevu:
100 gčokolády na vaření
80 gmásla

1. Z lineckého těsta vyválíme váleček, nařežeme ho na stejné díly, které tence vtlačujeme do formiček košíčků nebo teflonové formy na košíčky
2. Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 10 minut a necháme vychladnout
3. Moučkový cukr, na jemno nastrouhané vlašské ořechy a trochu rumu vymícháme ve vláčný krém, kterým naplníme vychladlé košíčky
4. Pak ořechovou náplň přelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou jádra ořechu.

Příprava čokoládové polevy:
Čokoládu na vaření nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.


Podívejte se také na
Perníčky podle tety Majky        Kynuté ořechové rohlíčky        Ořechy        Kokosky s mandlemi        Vanilkovo - čokoládové rohlíčky        Rozinkové placičky        Rozcuchánky        Hubinky        Plněné hubinky        Sladké ořechové preclíčky        Zázvorky        Večerníčky        Lázeňské pařížské pečivo        Anýzové koláčkové řezy        Linecké vánoční pečivo        Mandlové pečivo        Vánoční pracky        „Kupičky“ z ovesných vloček        Ovesníčky        Sladké cigaretky        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy