Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosový likér

150 minut(y)+ 7 dní uležení
Náročnost 1

Smetana svařená s cukrem a kokosovou moučkou, smíchaná s rumem.
200 gkokosové moučky
150 gcukru
0,5 lrumu nebo brandy
3 dclsmetany
1 balíčekvanilkového cukru

1. Smetanu svaříme s cukrem a přidáme kokosovou moučku, vše chvíli povaříme a pak necháme 2 hod odstát
2. Tekutinu scedíme přes filtrační papír, přidáme rum, přelijeme do lahví
3. Likér necháme nejméně 1 týden uležet.

Poznámka:
Recept nám poslal Dalibor Marounek


Podívejte se také na
Ořechovka našich prababiček        Bezový likér z květů bezu        Vaječný koňak        Čokoládový likér        Malinový likér        Griotka        Meruňkový likér        Vaječný likér dle Anny K.        Vaječný koňak II.        Vanilkový koňak        Balšámový likér        Ořechovka        Višňovka        Kávový likér        Bezinkový likér        Likér z černých jeřabin        Medovina        Domácí irský likér        Letní jahodový likér        Borůvkový likér        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy