Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosový likér

150 minut(y)+ 7 dní uležení
Náročnost 1

Smetana svařená s cukrem a kokosovou moučkou, smíchaná s rumem.
200 gkokosové moučky
150 gcukru
0,5 lrumu nebo brandy
3 dclsmetany
1 balíčekvanilkového cukru

1. Smetanu svaříme s cukrem a přidáme kokosovou moučku, vše chvíli povaříme a pak necháme 2 hod odstát
2. Tekutinu scedíme přes filtrační papír, přidáme rum, přelijeme do lahví
3. Likér necháme nejméně 1 týden uležet.

Poznámka:
Recept nám poslal Dalibor Marounek


Podívejte se také na
Ořechovka našich prababiček        Bezový likér z květů bezu        Vaječný koňak        Čokoládový likér        Malinový likér        Griotka        Meruňkový likér        Vaječný likér dle Anny K.        Vaječný koňak II.        Vanilkový koňak        Balšámový likér        Ořechovka        Višňovka        Kávový likér        Bezinkový likér        Likér z černých jeřabin        Medovina        Domácí irský likér        Letní jahodový likér        Borůvkový likér        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy