Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

50 minut(y)
Náročnost 2

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.
1 kskapr
1 ksvejce
200 ghladké mouk
30 gdroždí
2 dlpiva
kmín
olej
sůl

1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

Doporučení:
Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy