Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní polévka

120 minut(y)
Náročnost 3

Polévka z kachních křídel a drůbků.
drůbky a křídla z kachny
50 grýže
30 ghladké mouky
20 gmásla
4 lžícesterilovaného hrášku
2 kszrnek pepře
1 kscibule
pepř
sůl

1. Drůbky a křídla omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou, cibulí a celým pepřem do změknutí
2. Vychladlé maso obereme a nasekáme
3. Polévku přecedíme a uvaříme v ní rýži
4. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku
5. Když je rýže měkká, zahustíme polévku jíškou, přidáme sterilovaný hrášek a ještě chvíli povaříme
6. Nakonec přidáme pokrájené maso a podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka:
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy