Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní polévka s bylinkovými nočky

45 minut(y)
Náročnost 2

Bílá polévka se zeleninou a jarními bylinkami, s vložkou bylinkových noček.
1,5 lzeleninového vývaru (slepičího)
150 gkukuřice
150 gkvětáku
150 gfazolek
150 ghrášku
150 gmrkve
mletý pepř
sůl
jarní bylinky
(listy pampelišky, kopřivy,
řeřicha, pažitka, petrželka)
Bylinkové nočky:
10 lžickrupice
2 lžícemásla
1 ksvejce
2 ksplátků šunky
jarní bylinky
špetka mletého muškátového květu
sůl

1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut
2. Hotový vývar dochutíme mletým pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky.

Bylinkové nočky:
3. Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muškátovým květem
4. Bylinky a šunku nadrobno nakrájíme, přidáme k utřenému těstíčku a promícháme
5. Lžičkou tvoříme nočky.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy