Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový džem

25 minut(y)+ 25 minut sterilace
Náročnost 2

Sterilování ovoce. Džem připravený ze zralých jablek, cukru krystal, želírovacího přípravku, hřebíčku a skořice.
Na 1 kg ovoce:
200 gcukru krystal
1 bal.želírovacího přípravku
2 kshřebíčku
1 ksskořice

1. Přebraná a omytá jablka oloupeme a nastrouháme
2. Doplníme kořením a zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
3. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
4. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky (koření vybereme)
5. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:
Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:
Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Rybízový džem        Borůvkový džem        Jahodový džem        Džem z malin        Džem z černého rybízu        Džem z angreštu        Meruňkový džem        Džem z ostružin        Jablkový džem        Džem z brusinek        Džem z pomeranče s banánem        Falešné brusinky        Ostružinový džem        Ostružinová zavařenina        Mirabelkový džem        Malinový džem        Jahodový džem II.        Ostružinový džem II.        Angreštový džem s černým rybízem        Broskvový džem        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den kávy

Právě na první den v měsíci říjnu připadá mezinárodní den kávy. Má za úkol oslavovat tento černý nápoj a seznámit širokou veřejnost nejen z historií tohoto voňavého kofeinového moku, ale i přiblížit kávovou kultůru v různých zemích světa a vlastně celý příběh těchto černých zrn od jejich pěstování, přes sběr, pražení, až po jejich degustaci.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy