Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový džem

25 minut(y)+ 25 minut sterilace
Náročnost 2

Sterilování ovoce. Džem připravený ze zralých jablek, cukru krystal, želírovacího přípravku, hřebíčku a skořice.
Na 1 kg ovoce:
200 gcukru krystal
1 bal.želírovacího přípravku
2 kshřebíčku
1 ksskořice

1. Přebraná a omytá jablka oloupeme a nastrouháme
2. Doplníme kořením a zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
3. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
4. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky (koření vybereme)
5. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:
Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:
Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Rybízový džem        Borůvkový džem        Jahodový džem        Džem z malin        Džem z černého rybízu        Džem z angreštu        Meruňkový džem        Džem z ostružin        Jablkový džem        Džem z brusinek        Džem z pomeranče s banánem        Falešné brusinky        Ostružinový džem        Ostružinová zavařenina        Mirabelkový džem        Malinový džem        Jahodový džem II.        Ostružinový džem II.        Angreštový džem s černým rybízem        Broskvový džem        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy