Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indický chléb nán (naan)


Indický chléb nesmí chybět u žádné indické tabule. Používá se místo příboru.
Rozpis na 4 kusy:
250 ghladké mouky
170 gbílého neochuceného jogurtu
1 lžičkasoli
1 lžičkajedlé sody
1/2 lžičkyrostlinného oleje
mouka na vál
alobal

1. Nejprve připravíme těsto; hladkou mouku smícháme se solí a sodou, zapracujeme jogurt, až nám vznikne lepivé těsto
2. Vál nebo jinou rovnou plochu posypeme moukou a těsto hněteme, musí vzniknout měkka a elastická hmota
3. Gril v troubě nastavíme na maximum, kusy alobalu potřeme olejem
4. Těsto rozdělíme na 4 části, každou rozválíme na oválnou placku, kterou položíme na pomaštěný alobal
5. Jednotlivé nány pečeme ve vrchní části trouby přímo pod grilem a to asi 2 minuty z každé strany (placky otáčíme, jakmile se na nich objeví bubliny)
6. Ještě horké placky zabalíme do utěrky, aby zůstaly teplé a co nejdříve je servírujeme nejlépe k indickým pokrmům.

Poznámka:
Pokud máte chleby z obchodu, nebo vlastní, ale den staré, můžete je "oživit" v troubě, recept najdete zde: Kupovaný indický nán z trouby.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Arabská pita        Vietnamské restované nudle        Thajská jasmínová rýže        Rýže na suši        Omáčka nitsume        Asijská pikantní omáčka        Ostrá asijská omáčka „Lombo“        Okurková raita        Čapátí        Hoisin omáčka        Hummus        Thajská sladkokyselá omáčka        Bombajské brambory        Rýže po bengálsku        Jogurtový cacik        Nakládané zelené chilli papričky        Meruňkové čatní        Třešňové chutney        Plněná okra        Arabský chléb        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.10. - Mezinárodní den vegetariánů

Den vegetariánství se ve světě slaví od roku 1977, kdy jej vyhlásila Severoamerická vegetariánská společnost. O rok později byl tento den podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií. Vegetariánství vychází z etického přesvědčení, že člověk nemá právo zabíjet zvířata, ani je týrat drsnými podmínkami, jaké jsou například ve velkochovech. Řada vegetariánů odmítá spolu s masem také výrobky z kůže nebo i kosmetiku testovanou na zvířatech.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy