Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hráškový krém s uzeným masem

55 minut(y)
Náročnost 2

Z vývaru z povařeného vyuzeného masa připravený vývar, ten zahuštěný jíškou, doplněný o hrášek a smetanu, polévka nakonec rozmixovaná, servírovaná dochucená solí, pepřem a muškátovým oříškem, s vložkou kostiček uzeného masa.
Rozpis na 4 porce:
750 mlvývaru
500 gmraženého hrášku
300 guzeného kolene (nebo uzené šunky od kosti) K-Purland
250 mltučné smetany na vaření K-Classic
1 lžícemouky
1 lžícemásla
2 kscibule
muškátový oříšek
nové koření
bobkový list
pepř
sůl

1. Uzené maso dáme do hrnce s vodou, přidáme jednu oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře, povaříme asi 30 minut do změknutí
2. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme a nakrájíme na drobné kostičky
3. Máslo rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme mouku, promícháme a orestujeme na světlou jíšku
4. Zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme asi 15 minut
5. Přidáme hrášek, krátce povaříme a odstavíme, vmícháme smetanu a rozmixujeme mixérem
6. Dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem, pak vmícháme uzené maso a podáváme.

Doporučení:
Servírujeme s máslovými krutony. Do vývaru s uzeným masem můžeme přidat i kost z uzené šunky nebo odřezky z uzeného masa. Vývar pak bude ještě silnější.

Poznámka:
Zdroj: www.kaufland.cz


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

23.3. - Svátek vody

Tradice oslav vody najdeme již hluboko v dobách minulých. Jsou součástí Svátků Velikonočních.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy