Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí polévka s játry

180 minut(y)
Náročnost 3

Hnědá polévka z kostí a zavářkou jater.
600 gmasa (hovězí přední)
500 gkostí
50 gjater
120 gkořenové zeleniny
10 gtuku na orestování
2 lvody
sůl
petržel nebo pórek

1. Očištěné, mírně naklepané hovězího maso (hovězí přední) nakrájíme na kousky a dáme vařit s kostmi
2. Játra vaříme společně s masem (v celku!)
3. Zeleninu nakrájíme na plátky a orestujeme dozlatova na pánvi
4. Zeleninu zalijeme částí vařící polévky, chvíli povaříme a přidáme do polévky 15 minut před dovařením
5. Po změknutí masa, kosti a játra vytáhneme
6. Játra nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky
7. Pokud chceme přidat zavářku, vytáhneme veškeré maso a zavaříme zavářku
8. Nakonec polévku osolíme, okořeníme a dodáme petržel nebo pórek.

Doporučení:
Do polévky můžeme přidat houby nebo několik růžiček květáku či růžičkovou kapustu. Všechny tyto ingredience dáváme do polévky 15 minut před dovařením, aby se nám nerozvařily.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy