Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka ze sušených hub II.

30 minut(y)
Náročnost 2

Omáčka z povařených sušených hub, zahuštěná jíškou a zjemněná smetanou a majonézou.
200 mlsmatany na vaření
100 gsušených hub
50 gmásla
0,3 lvody nebo vývaru
1 kscibule
2 lžícemajonézy
1 lžícehladké mouky
1/4 lžičkyutřeného česneku

1. Namočené houby chvíli povaříme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme na jemno nakrájenou cibuli, chvíli ji jen tak zlehka orestujeme
3. Nasypeme mouku, zapražíme ji a zalijeme horkou vodou s houbami, zamícháme, obsah hrnce přivedeme k varu
4. Přilijeme smetanu, přidáme česnek, omáčku okořeníme pepřem, solí, zamícháme a nakonec ji zjemníme majonézou.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

27.9. - Den českého piva

Více než 800 tuzemských hospod a restaurací a desítky domácích pivovarů a minipivovarů se 27. září zapojí do prvního ročníku Dne českého piva. Novinářům to sdělili zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven. Pivovarníci chtějí v předvečer svátku svatého Václava vytvořit novou tradici oslavy „národního nápoje" Čechů.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy