Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka ze sušených hub II.


Omáčka z povařených sušených hub, zahuštěná jíškou a zjemněná smetanou a majonézou.
200 mlsmatany na vaření
100 gsušených hub
50 gmásla
0,3 lvody nebo vývaru
1 kscibule
2 lžícemajonézy
1 lžícehladké mouky
1/4 lžičkyutřeného česneku

1. Namočené houby chvíli povaříme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme na jemno nakrájenou cibuli, chvíli ji jen tak zlehka orestujeme
3. Nasypeme mouku, zapražíme ji a zalijeme horkou vodou s houbami, zamícháme, obsah hrnce přivedeme k varu
4. Přilijeme smetanu, přidáme česnek, omáčku okořeníme pepřem, solí, zamícháme a nakonec ji zjemníme majonézou.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy