Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka ze sušených hub II.

30 minut(y)
Náročnost 2

Omáčka z povařených sušených hub, zahuštěná jíškou a zjemněná smetanou a majonézou.
200 mlsmatany na vaření
100 gsušených hub
50 gmásla
0,3 lvody nebo vývaru
1 kscibule
2 lžícemajonézy
1 lžícehladké mouky
1/4 lžičkyutřeného česneku

1. Namočené houby chvíli povaříme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme na jemno nakrájenou cibuli, chvíli ji jen tak zlehka orestujeme
3. Nasypeme mouku, zapražíme ji a zalijeme horkou vodou s houbami, zamícháme, obsah hrnce přivedeme k varu
4. Přilijeme smetanu, přidáme česnek, omáčku okořeníme pepřem, solí, zamícháme a nakonec ji zjemníme majonézou.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

5.12. - Čert

V podvečer chodí průvod Mikuláše, anděla a čerta. S těmito pochůzkami je spjata nejenom řada písní a koled, ale i zvyků, tradic a také pověr a historek. Právě čert je postavička, které se děti bojí a slibují Mikuláši, že příští rok budou určitě hodnější.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy