Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka ze sušených hub II.


Omáčka z povařených sušených hub, zahuštěná jíškou a zjemněná smetanou a majonézou.
200 mlsmatany na vaření
100 gsušených hub
50 gmásla
0,3 lvody nebo vývaru
1 kscibule
2 lžícemajonézy
1 lžícehladké mouky
1/4 lžičkyutřeného česneku

1. Namočené houby chvíli povaříme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme na jemno nakrájenou cibuli, chvíli ji jen tak zlehka orestujeme
3. Nasypeme mouku, zapražíme ji a zalijeme horkou vodou s houbami, zamícháme, obsah hrnce přivedeme k varu
4. Přilijeme smetanu, přidáme česnek, omáčku okořeníme pepřem, solí, zamícháme a nakonec ji zjemníme majonézou.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.9. - 30.9. Svatováclavské slavnosti

Každoročně poslední sobotu v měsíci září se konají Svatováclavské slavnosti. Každým rokem se Svatováclavské slavnosti stávají tečkou za kulturními akcemi s letním sluncem ve znaku a startují podzimní společenskou sezónu, jejíž těžiště se přesouvá do tanečních, výstavních a divadelních sálů. Svatováclavské slavnosti se tak stávají příjemným zakončením léta.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy