Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka ze sušených hub II.

30 minut(y)
Náročnost 2

Omáčka z povařených sušených hub, zahuštěná jíškou a zjemněná smetanou a majonézou.
200 mlsmatany na vaření
100 gsušených hub
50 gmásla
0,3 lvody nebo vývaru
1 kscibule
2 lžícemajonézy
1 lžícehladké mouky
1/4 lžičkyutřeného česneku

1. Namočené houby chvíli povaříme
2. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme na jemno nakrájenou cibuli, chvíli ji jen tak zlehka orestujeme
3. Nasypeme mouku, zapražíme ji a zalijeme horkou vodou s houbami, zamícháme, obsah hrnce přivedeme k varu
4. Přilijeme smetanu, přidáme česnek, omáčku okořeníme pepřem, solí, zamícháme a nakonec ji zjemníme majonézou.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy