Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z májovek a sírovce

35 minut(y)
Náročnost 2

Zajímavý guláš ze dvou jarních druhů hub, která překvapí kombinací chutí obou druhů.
300 gmájovek
300 gsírovce
200 gsalámu Vysočina
1 kscibule
1-2 lžícesádla
1 lvývaru (nebo 1 l vody a 2 ks kostek masoxu)
sladká smetana
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sůl

1. Sírovce nakrájíme na kostičky a povaříme do měkká ve vývaru z masoxu
2. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájený salám, sírovce a májovky, vše zalijeme vývarem, přidáme lžíci červené papriky a vaříme do měkka
3. Jakmile jsou houby měkké, rozmícháme smetanu z hladkou moukou a pokrm zahustíme
4. Guláš dochutíme pepřem a solí, podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka:
Autor receptu: Dalibor Marounek


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy