Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské brambory II.

60 minut(y)
Náročnost 2

Uvařené kostky rolované plece smíchané s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.
1,5 kgbrambor
500 guzené rolované plece
9 ksvajíček
2 kscibule
2 dclmléka
1 dclsmetany
sádlo
strouhanka
mletý černý pepř
sůl
voda

1. Uzenou rolovanou plec opláchneme ve vlažné vodě a uvaříme v hrnci doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky
2. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Vejce, 5 ks uvaříme na tvrdo a také nakrájíme na plátky
4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle dorůžova
5. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, do pekáč vložíme vrstvu nakrájených brambor, které poklademe vrstvou masa, plátky vajíček a posypeme osmaženou cibulkou, mírně osolíme a opepříme
6. Na povrch dáme zbylé brambory a opět mírně osolíme
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C tak 5-10 minut
8. Vejce, 4 ks rozšleháme v mléce, přidáme smetanu a vše rozmícháme, vejci zalijeme prohřáté brambory v pekáči
9. Dopečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C, až se vejce srazí a povrch zbarví dozlatova.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Zeleninové saláty či kysané okurky.

Poznámka:
Uzené lze nahradit například měkkým salámem.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy