Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový krém

100 minut(y)
Náročnost 2

V troubě rozpečená Hokkaido nebo muškátová dýně, povařená spolu s kořením a orestovanou cibulí, pak rozmixovaná, dochucená smetanou a kořením.
Rozpis na 4 porce:
1 ksvětší dýně Hokkaido (nebo muškátové dýně)
2 kscibule
250 mltučné zakysané smetany K-Classic
2 lžícemásla
1 lžičkamletého zázvoru
1/2 lžičkymletého badyánu
1/2 lžičkymletého chilli
1/2 lžičkymleté skořice
pepř
voda
sůl

1. Dýni rozčtvrtíme, zbavíme tuhých konců a jader, dáme ji do pekáče, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 150 °C, po upečení dýni rozdělíme na menší kusy
2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a osolíme, přidáme upečenou dýni, zalijeme vodou (1 l) a přidáme koření, promícháme, přivedeme k varu a vaříme mírným varem asi deset minut
3. Na konci odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme zakysanou smetanu
4. Naposledy zkontrolujeme ochucení a podle potřeby doladíme solí a pepřem, ještě horký krém podáváme.

Doporučení:
Pokud máme, použijeme na ozdobu dýňová semínka nebo zastudena lisovaný dýňový olej. Můžeme použít i šalvěj, jejíž lístky opečeme na másle dokřupava.

Poznámka:
Zdroj: www.kaufland.cz


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy