Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené ledvinky


Vepřové ledvinky podušené s cibulí .
400 gvepřových ledvinek
80 gcibule
60 gslaniny
20 ghladké mouky
mletý černý pepř
celý kmín
sůl

1. Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme naplocho, vykrojíme močovody a necháme je vymáčet ve studené vodě
2. Poté je nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme přejít varem
3. Spařené ledvinky scedíme a několikrát je propláchneme studenou vodou
4. Slaninu rozkrájenou na kostičky rozpustíme v kastrolku a zpěníme na ni oloupanou cibuli nakrájenou na jemno
5. Na tento základ dáme nakrájené a spařené ledvinky, opepříme a okmínujeme
6. Prudce je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme
7. Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme dorůžova
8. Zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání dodusíme ledvinky doměkka
9. Nakonec osolíme.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.9. - 30.10. Posvícení

Podle legendy slavil první posvícení Šalamoun, když světil svůj chrám v Jeruzalémě. Každý rok v ten stejný den pak pořádal hostinu pro své přátele na počest vysvěcení chrámu.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy