Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené ledvinky


Vepřové ledvinky máčené, spařené, opečené na cibulce a slanině, nakonec zalité vodou a podušené doměkka.
400 gvepřových ledvinek
80 gcibule
60 gslaniny
20 ghladké mouky
mletý černý pepř
celý kmín
sůl

1. Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme naplocho, vykrojíme močovody a necháme je vymáčet ve studené vodě
2. Poté je nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme přejít varem
3. Spařené ledvinky scedíme a několikrát je propláchneme studenou vodou
4. Slaninu rozkrájenou na kostičky rozpustíme v kastrolku a zpěníme na ni oloupanou cibuli nakrájenou na jemno
5. Na tento základ dáme nakrájené a spařené ledvinky, opepříme a okmínujeme
6. Prudce je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme
7. Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme dorůžova
8. Zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání dodusíme ledvinky doměkka
9. Nakonec osolíme.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.11. - Dušičky

Svátek dušiček zavedl údajně opat Odillo roku 998, aby potlačil pohanský rituál oslavující počátek nového keltského roku, kdy se prolínal svět živých se záhrobím.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy