Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené ledvinky


Vepřové ledvinky podušené s cibulí .
400 gvepřových ledvinek
80 gcibule
60 gslaniny
20 ghladké mouky
mletý černý pepř
celý kmín
sůl

1. Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme naplocho, vykrojíme močovody a necháme je vymáčet ve studené vodě
2. Poté je nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme přejít varem
3. Spařené ledvinky scedíme a několikrát je propláchneme studenou vodou
4. Slaninu rozkrájenou na kostičky rozpustíme v kastrolku a zpěníme na ni oloupanou cibuli nakrájenou na jemno
5. Na tento základ dáme nakrájené a spařené ledvinky, opepříme a okmínujeme
6. Prudce je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme
7. Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme dorůžova
8. Zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání dodusíme ledvinky doměkka
9. Nakonec osolíme.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy