Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dunajská štědrovečerní polévka

45 minut(y)+ 1 den máčení hrachu, předvaření hrachu
Náročnost 3

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.
300 gkapřích vnitřností
50 gkapusty
50 gceleru
50 gpetržele
100 gpředvařeného hrachu
50 gmásla
50 ghladké mouky
1 lžícenastrouhané cibule
2 lvody
sůl
malá větévka sušeného rozmarýnu

1. Pokrájenou a očištěnou zeleninu (kapustu nejprve spaříme vařící vodou) dusíme s cibulí na másle 10 minut
2. Zaprášíme ji hladkou moukou, přidáme den předem namočený hrách, rozmarýn a vodu
3. Vše vaříme dalších 20 minut
4. Polévku procedíme, osolíme a ještě chvíli povaříme s mletými očištěnými vnitřnostmi
5. Dochutíme kořením a podáváme.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy