Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dánský velikonoční sleď

30 minut(y)
Náročnost 2

Ve Skandinávii patří sleď k nejoblíbenější rybě. V Dánsku se podává například pečený, jako tradiční velikonoční pokrm spolu s vařenými brambory a salátem z červené řepy.
4 ksvykuchaní sledi
hrubozrnná hořčice (vhodná je grilovací)
nasekaná petrželka
žitná mouka
pepř
olej
sůl

1. Sledě očistíme, odstraníme hlavu, ocas, rozevřeme jako knihu a vytrhneme páteř, zbylé kostičky na bokám odstraníme ručně, podélně rozpůlíme na 2 filety
2. Filety potřeme hrubozrnnou hořčicí, posypeme nasekanou petrželkou, obalíme z obou stran v žitné mouce
3. Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 2-3 minuty dozlatova.

Doporučení:
Velikonoční dánský sleď se podává s vařenými brambory polité máslem a salátem z červené řepy.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy