Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská kuřecí polévka

60 minut(y)
Náročnost 2

Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.
1,25 lvody
1/2 kskuřete
100 gžampiónů
100 ghrášku
1 ksvejce
špetku mletého zázvoru
trošku kari koření
sójová omáčka
sůl

1. Rozpůlenou půlku kuřete dáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka
2. Uvařené kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vývar přecedíme
3. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampióny, hrášek, kari koření, špetku mletého zázvoru a asi 10 minut vaříme
4. Do polévky nakonec vhodíme nakrájené kuřecí maso, vmícháme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme
5. Polévku dochutíme sójovou omáčkou.

Doporučení:
Kdo nemá rád rozšlehané vajíčko v polévce, nemusí ho tam dávat. Pórek a trochu na jemno nakrájeného čínského zelí dá tomuto receptu nový ráz.

Poznámka:
Zelí stačí spařit přímo na talíři samotnou horkou polévkou.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy