Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebová jarní polévka

15 minut(y)
Náročnost 2

Z receptů našich babiček. Chleba orestovaný s cibulkou, povařený s bujónem a doplněný o ztracené vejce.
Suroviny pro 4 osoby:
40 gsádla
4 ksplátky chleba
4 ksvajec
1 kscibule
1 kskostka masového vývaru
muškátový květ
pažitka
petrželová nať (kopřiva)
mletý zázvor
sůl

1. Na rozpáleném sádle orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený chleba
2. Zalijeme vodou, přidáme kostku vývaru, koření, a povaříme 5 minut
3. Do této polévky po jednom vlijeme vejce a zvolna vaříme bez míchání ještě 4 minuty
4. Na každý talíř dáme jedno ztracené vejce, zalijeme polévkou a hustě posypeme nadrobno nasekanými zelenými natěmi.


Podívejte se také na
Krabačka        Komisařka        Chlebová jarní polévka        Krkonošská opiška        Brčálka z Rokycan        Slezská česnečka        Jarní polévka        Hovězí polévka z Benešovska        Komisařka II.        Krakonošova bylinačka        Krkonošská cibulová polévka        Kyselá Manča        Pivní polévka s chlebem II.        Chlebová polévka se zeleninou        Krkonošská cikánka        Houbová bramboračka        Hajducká polévka        Polévka z oháňky        Krkonošské kyselo II.        Staročeská cibulačka        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy