Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůček plněný hlívou

120 minut(y)
Náročnost 3

Pečený bůček s kořením, plněný hlívou a klobásou.
1000 gbůčku
200 ghlívy
100 gklobásy
2 dlmléka
2 ksrohlíků
2 ksvajec
1 ksmenší cibule
2 lžíceoleje
drcený kmín
petrželová nať
česnek
sůl

1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky klobásu a na kousky nakrájenou hlívu
2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, polijeme mlékem,přidáme rozšlehané vajíčko, drcený kmín, rozetřený česnek, na drobno pokrájenou petrželku a směs s houbami
3. Vše dobře promícháme
4. Bůček středem podél prořízneme, uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou
5. Otvor uzavřeme jehlou na špíz
6. Maso osolíme, dáme do vymazaného pekáče kůží dospodu a trochu podlijeme vodou
7. Zakryté pečeme za občasného přelévání asi 1 hodinu, pak maso odkryjeme a pečeme (asi 30 minut)do změknutí masa.

Doporučení:
- Podáváme např. s vařenými bramborami.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy