Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicový krém

40 minut(y)
Náročnost 2

Zdravá smetanová polévka vonící po brokolici. Servíruje se rozmixovaná pěkně do hladka.
Rozpis na 4 porce:
500 gbrokolice
1 lzeleninového nebo drůbežího vývaru
100 mltučné smetany K-Classic
2 lžícehladké bílé mouky K-Classic
2 lžícemásla
1 ksstředně velké cibule
pepř
sůl

1. Očistíme si hlávku brokolice a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. V kastrolu rozehřejeme máslo a opečeme na něm cibulku, dokud nezesklovatí, ihned zaprášíme moukou, dále rozmícháme a necháme asi 2 minuty rozvonět
3. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 15 minut, do vývaru poté přidáme brokolici a vše vaříme dalších deset minut
4. Na konci polévku odstavíme z plamene a přidáme smetanu
5. Rozmixujeme vše ponorným mixérem, ochutnáme a popřípadě naposledy dosolíme a dopepříme.

Doporučení:
Místo sladké smetany je možné na konci použít tučnou zakysanou smetanu (popřípadě francouzskou crème fraîche), která dodá polévce osvěžující nakyslost.

Poznámka:
Zdroj: www.kaufland.cz


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy