Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky s uzeným masem

80 minut(y)
Náročnost 3

Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.
800 gbrambor
150 ghrubé krupice
150 ghrubé mouky
50 gškrobové moučky
1 ksvejce
sůl
Náplň:
200 guzeného masa
1 kscibule
1 lžíceoleje
strouhanka
sůl

1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, necháme
vychladnout a na jemno je nastrouháme
2. Osolíme, přidáme škrobovou moučku, krupici, rozklepnuté vejce a za postupného přidávání hrubé mouky vypracujeme tužší těsto
3. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno
nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájené,
uvařené uzené maso, osmahneme a necháme
vychladnou
4. Přidáme tolik strouhanky, aby se nám náplň spojila a necháme vychladnout
5. Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme ho na menší
kousky
6. Každý kousek rozválíme na placku a na každý dáme lžičkou připravenou náplň a vytvarujeme z nich kulaté knedlíky
7. Hodíme je do vařící osolené vody a vaříme je na mírném plameni asi 15 minut (dokud nevyplavou navrch).

Doporučení:
Podáváme s osmaženou cibulí a dušeným zelím nebo špenátem.

Poznámka:
Po zavaření knedlíky opatrně nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy