Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinková limonáda

20 minut(y)+ doba odstání
Náročnost 1

Domácí limonáda z květů bezu, cukru, vinného nebo jablečného octa, vody a citrónu.
8 ksvětších stvolů květu černého bezu
500 gkrystalového cukru
5 lvody
2 dclvinného nebo jablečného octa
citrón

1. Do pětilitrové láhve vložíme oprané květy černého bezu, přidáme na kolečka nakrájený a jader zbavený citrón, cukr a ocet
2. Zalijeme vodou
3. Láhev povážeme čistým plátnem nebo celofánem, který několikrát propíchneme
4. Necháme tři dny stát, pak promícháme, přecedíme a plníme do lahví
5. Dobře uzavřeme a necháme ještě asi deset dnů v chladu odstát.


Doporučení:
Limonáda má velmi výraznou chuť a aroma, kdo má rád jemnější chutě a vůně, může ji zředit vodou. Koncentrát rozředíme asi v 5 litrech vody (dle chuti), naplníme do lahví s uzávěrem a skladujeme v lednici.

Poznámka:
Další recepty z květů bezu: Bezový likér, Bezinkový sirup, Bezinkový sirup II., Bezinkové víno ...


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

28.9. - „Císařské hody“ (následující neděle)

Je Václava, kdo by nějakého neznal? Hurá jdeme do hospody, stejně jako v den, kdy mají svátek naši Pepíci! Ale pozor. Císařem Františkem Josefem II. byl vydán dekret - nařízení, kterým lidu nařídil slavit posvícení v jeden čas, tedy právě v neděli po svátku Václava. A tak vznikly tzv. „císařské hody nebo také havelské posvícení“.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy