Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinková limonáda

20 minut(y)+ doba odstání
Náročnost 1

Domácí limonáda z květů bezu, cukru, vinného nebo jablečného octa, vody a citrónu.
8 ksvětších stvolů květu černého bezu
500 gkrystalového cukru
5 lvody
2 dclvinného nebo jablečného octa
citrón

1. Do pětilitrové láhve vložíme oprané květy černého bezu, přidáme na kolečka nakrájený a jader zbavený citrón, cukr a ocet
2. Zalijeme vodou
3. Láhev povážeme čistým plátnem nebo celofánem, který několikrát propíchneme
4. Necháme tři dny stát, pak promícháme, přecedíme a plníme do lahví
5. Dobře uzavřeme a necháme ještě asi deset dnů v chladu odstát.


Doporučení:
Limonáda má velmi výraznou chuť a aroma, kdo má rád jemnější chutě a vůně, může ji zředit vodou. Koncentrát rozředíme asi v 5 litrech vody (dle chuti), naplníme do lahví s uzávěrem a skladujeme v lednici.

Poznámka:
Další recepty z květů bezu: Bezový likér, Bezinkový sirup, Bezinkový sirup II., Bezinkové víno ...


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Karolína versus Halina

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl komunistickým režimem silně zneužit, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy