Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bádenský kapr

30 minut(y)
Náročnost 2

Rychlý, jednoduchý a přitom chutný recept na úpravu kapra z německé kuchyně. Jde o ochucené porce kapra obalené v mouce, pak podušené podlité bílým vínem, servírované posypané směsí strouhaného celeru a křenu, ozdobené vejci a paprikou.
1 kgnaporcovaného kapra
100 gceleru
50 gkřenu
2 ksuvařená vejce
1 dlbílého vína
hladká mouka
ledový salát
máslo
kmín
pepř
sůl

1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Opečeme z obou stran na másle do zlatova, pak podlijeme vínem, dusíme 5 minut za občasného polévání šťávou
3. Hotové porce ryby položíme na talíři na listy salátu, posypeme směsí strouhaného celeru a křenu a drobně nasekanými vejci, ozdobíme proužky papriky.

Doporučení:
Podáváme nejlépe s opečenými brambory.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy