Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččina štědrovečerní polévka

60 minut(y)
Náročnost 3

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.
2 kskapřích hlav
500 glínků
200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
200 gkapřích vnitřností
50 ghladké mouky
2 lvody
mletý zázvor
mletý pepř
mrkev
zelená petrželka
sůl

1. Kapří hlavy a línky očistíme a vaříme v osolené vodě 20 minut
2. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu osmahnutou na polovině másla a vaříme dalších 20 minut
3. Procedíme, prolisujeme, zamícháme nakrájené vnitřnosti a zahustíme světlou jíškou
4. Po 10 minutách okořeníme, osolíme a zpestříme nadrobno nakrájenou vařenou mrkví a rozsekanou petrželovou natí.

Poznámka:
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy