Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádo plněné tuňákem a sušenými rajčaty

15 minut(y)
Náročnost 2

Jednoduchý předkrm z avokáda plněného smetanovo rajčatovou směsí a odkapanými kousky konzervovaného tuňáka.
1 ksavokáda
6 kssušených rajčat naložených v oleji
80 gtuňákových řezů v oleji
2 lžícekysané smetany De Luxe
2 lžícemajolky
šťáva z limetky
pepř
sůl

1. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme pecku
2. Rajčata nasekáme, smícháme se smetnou, majolkou, sekanými odkapanými rajčaty
3. Směs osolíme a opepříme podle chuti a vložíme do každé poloviny avokáda do důlku po pecce
4. Dužinu pokapeme limetkou, aby netmavla
5. Z tuňáka slijeme olej a maso rozložíme na rajčatovou směs
6. Ihned podáváme


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy